fbpx

Rólunk mondták


Másfél évnyi logopédia után gyakorlatilag nem történt javulás 6 éves kislányunk beszédében, holott szervi eltérést egyik logopédus sem diagnosztizált.
A szájpadlásos hangokat nem tudta kimondani.A DSmile ráébresztő vizsgálaton kiderült, hogy a nyelve rossz helyen van, nyelvlökéses nyelése van.
2019. február közepén kezdte a tréninget.Az ötödik héten pörögni kezdett a „r” betűje, majd sorra jöttek elő az eddig hiányolt hangok is.
Szintén ekkor hirtelen kiderült, hogy tud bicajozni. Amikor utoljára próbálta előző év őszén, 3 méter után mindig eldőlt. Most felült rá és 10 percig le sem tette a lábát, egyből egy kézzel kormányozva is remekül ment a kanyar, az akadálypálya.
Nyárra a ferdén, csavartan nőtt fogai szinte mindegyike a helyére fordult, és már minden betű kiejtése sikerült, bár az automatizálás még most, decemberben is folyamatban van, de halad.
Változott a tartása és az arca is, mosolygödröcskéi sokkal hangsúlyosabbak lettek.
Előző két évben ősztől tavaszig folyamatosan fújta az orrát, náthás volt, többször voltunk fülészeten fülfájással. A vizsgálat azt mutatta, hogy a jobb és bal oldali hallókürtje nem a korának megfelelően, nem egyforma tempóban fejlődik, értékei eltérést mutattak, de idővel ez rendeződni fog, kinövi, ami hosszabb időbe is beletelhet. Utoljára február végén voltunk fülfájással orvosnál. Nyár végén iskolai úszás miatt kértünk egy vizsgálatot, ezúttal az értékei hibátlanok voltak. Doktornőnek említettük, hogy Baracsy-terápiára járt, elkérte a weboldal címét. Hamarosan írt is nekünk egy e-mailt: „…Köszönöm szépen. Hasznos. Megint tanultam valamit. Meleg szívvel fogom ajánlani, hiteles.”
Most december vége van, füldugó nélkül jár úszásra, eddig fülproblémája nem volt, gyakorlatilag a nátha is elkerülte.Kislányom szeretett járni a Baracsy Tréningre, lelkesen végezte a gyakorlatok nagy részét. A három hónapos Tréning után még négy hónapig (kisebb szünetekkel) napi szinten gyakorolt.
Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk a Baracsy Tréningen. Külön öröm volt számunkra, hogy Veszprémben is nyílt iroda, így nem kellett Pestre utazni.


Bár a beszédhiba miatt kezdtük el, járulékosan is nagyon sokat segített.

Köszönjük
Szabó Ilona

Veszprém

H-8200 Veszprém,
Levendula Üzletház (Szikvíz parkoló) Ady Endre utca 7/b, 2. emelet

  • dummy+36 20 480 4424    

  •      +36 70 703 2777

  • dummy info@kismukk.hu

Telefonos elérhetőség:
hétfőtől-péntekig 09:00-12:00

Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig:
de: 08:00-10:00 du:14:00-19:00

 ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Budapest, Dsmile központ/ Dsmile Hungary Kft.

H-1032 Budapest, Váradi utca 24.

 

Kis Mukk ©

Search