fbpx

DSMILE iskolás kortól

Baracsy módszer (Dsmile tréning)

Baracsy Gabriella (logopédus, gyógypedagógiai tanár, beszédtechnika-tréner, prezentációs- és kommunikációs tréningvezető, kommunikációs- és beszédtréner) Funkcionális Komplex Módszertanát, 25 év tapasztalata, és több éves kutatómunka után 2014-ben mutatta be hivatalosan a szakmai közönségnek. Azóta több mint 1000 páciensnek segített már logopédiai és mozgásfejlődési rendellenességek, lemaradások kezelésében , gyógyításában.

A módszer ötvözi a klasszikus logopédiát és beszédfejlesztést a myofunkcionális és orofaciális terápia, és a gyógypedagógia leghatékonyabb elemeivel.

Módszerének lényege, nem csak az adott, problémás területre koncentrál, hanem az egész testet és a funkciók közötti összefüggéseket figyelembe véve közelít a megoldáshoz. Intenzív mozgásos gyakorlatokkal, és orofaciális tréninggel az agy stimulálásán keresztül visszavezeti a pácienst egyfajta csecsemőkori kiinduló állapotba, letisztítva róla minden hibás lerakódást: magával hozott fejlődési rendellenességet, helytelenül rögzült szokásokat, az élet folyamán szerzett sérüléseket. Ebben a letisztult állapotban újratanítja az idegrendszert az adott funkció ellátására, most már a működésének megfelelő módon.

A tréning gyermekek esetében egy 6-8 hónapig tartó folyamat, de az új mechanizmusokat használni kell. Ennyi idő szükséges az idegrendszernek és az izomzatnak a letisztuláshoz és az új, megfelelő módon való működés megtanulásához, rögzüléséhez. Ehhez intenzív gyakorlásra van szükség. Heti egyszeri foglalkozás és napi 10 perc otthoni gyakorlás már meghozza a kívánt eredményt.

Mi is történik a Dsmile támogató–fejlesztés során a gyerekekkel?

  • tisztulhatnak a beszédhibák és a hangképzés,
  • a nyelv közelíthet az optimális pozíciójához (nyelvlökéses nyelés problémáját nagymértékben javíthatja!),
  • megszűnhetnek állkapocs-ízületi panaszok, a horkolás és a fogcsikorgatás,
  • rövidebb idő alatt sikeresek lehetnek az előírt terápiák,
  • csökkenhetnek a viselkedésbeli problémák,
  • csökkenhetnek az allergiás és asztmás panaszok.

 

Veszprém

H-8200 Veszprém,
Levendula Üzletház (Szikvíz parkoló) Ady Endre utca 7/b, 2. emelet

  • dummy+36 20 480 4424    

  •      +36 70 703 2777

  • dummy info@kismukk.hu

Telefonos elérhetőség:
hétfőtől-péntekig 09:00-12:00

Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig:
de: 08:00-10:00 du:14:00-19:00

 ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Budapest, Dsmile központ/ Dsmile Hungary Kft.

H-1032 Budapest, Váradi utca 24.

 

Kis Mukk ©

Search