fbpx

Funkcionális logopédia

A hagyományos logopédiai kezelés sajnos nem minden esetben jelent megoldást. Vannak összetettebb problémakörök, amelyek komplex segítséget igényelnek. A megfelelő kezelés jelentősen javíthatja önbizalmunkat, énképünket, és ami talán ennél is fontosabb: jobb életminőséget hozhat.

A Baracsy Módszer ott kezdődik, ahol a hagyományos logopédia véget ér, és olyan problémákra nyújt megoldást, amelyekkel szemben a logopédia eszköztára kevésnek bizonyul. A Dsmile tréning alapja a logopédia, azonban hatékonysága messze túlmutat azon.

Karikás szemek, rossz testtartás és egyensúlyzavar, kesze-kusza és romló fogazat, hosszúkásra torzuló arc és hátrahajló áll, gyengülő hallás, koncentráció- és viselkedészavar, állkapocs-ízület kattogása, gyakori fejfájás – ezekért a tünetekért mind felelhet egyetlen izomcsoport, anyelv díszfunkciója. Ha ez az izom nem működik megfelelőenaz izomegyensúly felborul, a test működése és formája „elromolhat”.

„A nyelv olyan, mint egy giroszkóp” : ha nyugalmi helyzetben nem találja meg a helyét fent a szájpadláson, a testnek kompenzálnia kell, felborul az egyensúly. Ezért feltesszük a nyelvet a megfelelő helyre, és komfortzónán kívüli mozgásokat végezünk, valamint hangokat, rezonanciát is használunk, ezekkel rázzuk helyre az öt membránt a testünkben, amely letisztítja a rendszert.”

(Forrás: HVG)

Az ember összességében megváltozott, kutatások szerint változik a csontozat, az izomtónus. Az időskori teknősbéka-tartás, a koponya alsó-hátsó részén kialakuló csontkinövés-szerű elváltozás már gyerekeknél is megfigyelhető, mivel a számítógépezéstől, tabletezéstől, telefonnyomkodástól felvett testhelyzettől nekik is megnyúlik a tartóizmuk. Nem mehetünk vissza az őskorba, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ez a rengeteg inger nem tesz jót a fejlődésben levő idegrendszernek sem” – magyarázza Baracsy Gabriella logopédus, a Baracsy-módszer és Dsmile tréning megalkotója.

A szakember úgy véli, a 30-40 évvel ezelőtt kidolgozott terápiákkal önmagában már nem lehet tartós eredményeket elérni, mert megváltozott az ember „tartószerkezete”. „A hetvenes-nyolcvanas években a gyerekek teste olyan volt, mint a doboz: volt oldaluk, tetejük, aljuk, és ha a megfelelő alkatrészeket a megfelelő helyre beillesztettük, megjavítottuk, működtek. Ma ez a doboz nyeklik-nyaklik, mert a gyerekek nagy része elképesztően mozgásszegény, az ételek megváltozott összetétele és állaga miatt pedig már a bélflórában is hiány alakul ki.”

A testben mindennek dolga van, ahhoz, hogy megfelelően működjön a funkciójának megfelelő helyzetben és állapotban kell lennie mindennek. Ha minden megfelelően végzi a dolgát, akkor van védelem a külső hatások ellen, és szinte alig veszed észre, hogy vírus vagy bacilus tombol körülötted. A Dsmile tréning a funkciók helyes működését idézi fel, és segít helyreállítani a megtört struktúrát. A száj- és beszédszervi (orofaciális) izmok optimalizálásának következtében aktiválódik a nyelv, a légzés visszatér a normál működéshez.

Veszprém

H-8200 Veszprém,
Levendula Üzletház (Szikvíz parkoló) Ady Endre utca 7/b, 2. emelet

  • dummy+36 20 480 4424    

  •      +36 70 703 2777

  • dummy info@kismukk.hu

Telefonos elérhetőség:
hétfőtől-péntekig 09:00-12:00

Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig:
de: 08:00-10:00 du:14:00-19:00

 ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Budapest, Dsmile központ/ Dsmile Hungary Kft.

H-1032 Budapest, Váradi utca 24.

 

Kis Mukk ©

Search